Slik bygger vi våre håndlaftede tømmerhytter

I Drømmehytta er vi opptatt av gjennomgående høy kvalitet – i alle ledd. Vi prosjekterer og bygger alle våre hytter etter de gjeldene byggeforskrifter, og hyttene står på steinsatt tomt med stabile grunnforhold. Det blir støpt grunnmur og betongplate som er dimensjonert for den hytten som skal settes opp.

Byggeprosessen

Alle tekniske installasjoner som strøm og vannledninger støpes ned og føres opp i gulvet til det aktuelle punkt. Det er også varmekabler i alle rom hvor det er støpt plate.

Selve tømmerkassen blir produsert av vår mangeårige samarbeidspartner i Litauen. Det benyttes kun 8” kantskåret og høvlet tømmer av tettvokst og solid furu. Normal produksjonstid på fabrikk er ca. tre måneder. Her benyttes gamle lafteteknikker av ansatte med lang erfaring og kunnskap. Hytten blir laftet opp innendørs med tømmer som er tørket i klimatørke ned til en kjernefuktighet på 18-20 %. Etter montering tørker tømmeret ytterligere, slik at man må påregne en synk/setting på 3-6 %. Dette er tatt hensyn til i konstruksjonen og vil også bli fulgt opp av oss, ved at vi justerer søyler og lignende de første tre årene etter at hytten er tatt i bruk.

Demontering og transport

Etter at hytten er laftet opp på fabrikken, tas siste kontroll og alle stokkene blir merket før demontering. Deretter blir stokkene pakket i logisk rekkefølge for transport. Transporten til byggeplass foregår alltid med lukkede biler, slik at stokkene ikke blir utsatt for fukt og skitt. Hytten monteres på tomten av de samme håndverkerne som har bygget den, noe som gir både oss og kunden trygghet for at vi får et bra resultat.

På tomta

Etter at selve tømmerkassen med takåser står ferdig, blir det lagt taktro og takmembran, samt isolasjon og torv. Vårt mål er at hytten skal være såkalt tett i løpet av en drøy uke. Dette er viktig for å begrense tilført fukt ute på byggeplass. Vinduer og ytterdører blir montert med en metode som gjør at de ikke blir påvirket av synken på tømmeret. Etter at hytten er tett, blir veggene pusset og slipt, slik at alle overflater blir glatte og rene, uten merker og sår.

Behandling

Hytten blir beiset utvendig med tjærebeis (Tyrilin), og alle vegger og himlinger innvendig blir behandlet med to strøk Tremax. Dette er et produkt som bleker treverket, slik at det blir en jevn lys farge på tømmerveggene, samt at Tremax beskytter mot gulning i 10-15 år. Ønskes fargesetting av hytten innvendig, kan vi også tilby dette.

Kundeomtale fra Jane Nilsen og Erik Lien, Kongsberg

Hyttedrømmen ble til virkelighet!

Hyttedrømmen ble til virkelighet gjennom en prosess som hadde en meget profesjonell gjennomføring. Hytta fikk en plassering som var gjennomtenkt i forhold til terrenget, med lune solfylte uteplasser. Gode råd og innspill til løsninger og tilvalg. Ingen uforutsette kostnader. Utrolig god kommunikasjon før, under og etter byggeprosessen med mye humor og glede.

Strøm og vannrør

I samarbeid med vår el-installatør har vi utviklet en unik løsning for at alle elektriske punkter som stikkontakter og brytere legges skjult. Med denne løsningen ser man ikke en synlig kabel noe sted i hytta. Det samme gjelder VVS-intstallasjonen, hvor så å si alle rør i oppholdsrom ligger skjult.

Peis

Det blir murt opp peis med innsats tilpasset valgt utforming. Peisen er i skifer (lys Oppdal). Pipen blir også forblendet med samme type skifer ute på tak, samt inne over peisen. Deretter blir det lagt fliser og eikegulv og montert innvendige dører og listverk. Det siste vi gjør i hytta er å montere kjøkken og baderomsinnredning, samt at rørlegger og elektriker legger siste hånd på verket. Alle våre hytter blir grundig rengjort av et renholdsfirma før overlevering, slik at kunden flytter inn i et naturlig og sunt inneklima.